Afrikas nordligaste land vid Medelhavets sydkust. Här finner du långa och vackra sandstränder, aktiviteter såsom dromedarritt i öknen, vattensporter, shopping och vackra golfbanor. 

Det sägs att det tunisiska köket är en blandning av Europeisk och Orientaliska traditioner. Harissa är den karaktäristiska kryddan som består av chili, olja och vitlök samt serveras som tilltugg innan maten. Jag fick flera gånger höra att denna krydda var väldigt stark men för mig som är van vid stark mat kunde jag aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig att den var så HOT! Tips: Drick inte vatten efter att ha ätit harissa, ta istället lite bröd doppad i olivolja. 

Enligt flera källor skall det i landet bo upp mot 99,9 % muslimer. Man bör enligt dessa källor klä sig från axlarna ner till knäna. Detta är inget du behöver tänka på enligt min mening, respekt av männen visas ändå inte och det spelar ingen roll om du är gift eller ogift, går med en man eller inte. Respekt för kvinnor tror jag inte man fick lära sig i detta land.
 
Medinan i Sousse är omkretsad av stadsmurar. Inom dessa stadsmurar ligger den gamla staden, där Sousse en gång i tiden började byggas upp. Med åren har staden expanderat och Medina utvecklats till en stor basar som är rätt mysig fast en karta vore på sin plats för att kunna hitta ut. 

Tack för en underbar semester tillsammans med Dig min kära vän!
 //Peace and Harmony!!